lundi 5 novembre 2012

Oh what a Monday

Monday's are always hard, I bet everyone can agree on that. The relaxing (or not) weekend is behind and a new week of school or work is in front of us. Depressing. I have classes on Mondays from half past nine till six and today was even worse cause I had my accounting exam at 8 o'clock (and I woke up at 5 to read through my notes!). I think organizing an accounting exam at 8 o'clock on a Monday morning is just mean and bullying students! And well it went really bad but that was expected so it's fine, I'm just happy it's over. Then my day went on normally which means three more hours of accounting and company law and then three hours of labour law. Lectures in French are nowhere near as difficult as two years ago when I started at Uni but still understanding everything and writing everything down takes lots of energy and concentration and if I let my thoughts wander for ten seconds, I immediately get lost. And during the lunch break I also have to speak French to everyone so it's not really a break for my brain. Of course it's nice to chat with friends but sometimes I'm just so tired that I would like to disappear for a moment and just be alone. And after having spent the whole day thinking in French, I still had my Spanish class! I really like learning Spanish too but again I have to switch my brain to a different mode and it's really tiring. And the best part is translating words or expressions from Spanish into French, that's when everything gets mixed up!
 
 
Maanantait on aina vaikeita, kaikki voidaan varmasti olla samaa mieltä siitä. Rentouttava (tai sitten ei) viikonloppu on takana ja uusi viikko koulua tai töitä edessä. Masentavaa. Maanantaisin mulla on koulua puoli kymmenestä kuuteen ja tää maanantai oli vielä kamalampi, koska mulla oli mun kirjanpidon + yritysjuridiikan koe aamulla kello kahdeksan (ja olin herännyt viideltä, että ehdin kerrata mun muistiinpanot!) Mun mielestä on tosi ilkeetä ja opiskelijoiden kiusaamista pitää koe kaheksalta maanantaiaamuna! Ja se meni ihan huonosti, mutta se oli odotettavissa, eli ei se mitään, pääasia, että se on ohi. Kokeen jälkeen päivä jatkui normaalisti, mikä tarkoittaa kolme tuntia lisää kirjanpitoa ja yritysjuridiikka ja sen jälkeen kolme tuntia työoikeutta. Luennot ranskaksi ei oo enää läheskään niin vaikeita kun kaks vuotta sitten kun alotin yliopistossa, mutta silti vaatii paljon energiaa ja keskittymistä, että ymmärrän ja saan kirjoitettua ylös kaiken. Jos annan ajatusteni vaellella hetkenkään, oon heti ihan pihalla. Ja lounastauonkin aikana mun täytyy puhua ranskaa, eli mun aivot ei oikeestaan saa levätä. On kiva jutella kavereiden kanssa, mutta välillä oon vaan niin väsynyt, että haluaisin kadota hetkeksi jonnekin ja olla yksin. Ja kun oon koko päivän ajatellut ranskaksi, niin maanantai-iltapäivisin on vielä espanjan tunti! Espanjan opiskelu on kivaa, mutta taas pitää ajatella eri kielellä ja se on tosi väsyttävää. Kaiken huippu on käännöstehtävät espanjasta ranskaksi, viimeistään siinä vaiheessa kaikki menee ihan sekasin!
 
 
But one good thing at school today: the heating in the auditorium is finally working! Or it worked today, we'll see how it's going to be tomorrow... Seriously, the building is new so everything should be working but apparently it's so new that they still have some technical difficulties there. For over a month now, we've been freezing to death during lectures. At some point, I couldn't take notes anymore because my fingers where so cold that it was impossible to type on my laptop. How nice studying can be!


Jotain hyvääkin tänään koulussa: luentosalin lämmitys toimii vihdoin! Tai ainakin toimi tänään, saa nähdä miten on huomenna... Oikeesti, en voi ymmärtää, meidän koulurakennus on ihan uusi, joten kaiken pitäisi toimia, mutta ilmeisesti se on niin uusi, että kaikkia teknisiä ongelmia ei ole vielä ratkaistu. Yli kuukauden ajan me ollaan nyt paleltu ja hytisty jääkylmässä luentosalissa. Jossain vaiheessa en voinut enää tehdä muistiinpanoja, koska mun sormet oli niin jäässä etten voinut enää kirjottaa. Kuinka ihanaa opiskelu voikaan olla!



Me and S last week, trying to survive the cold...


When I was finally done with my Spanish class and the whole terrible day I was tired but super happy to meet up with my friend G that I hadn't seen in like three weeks I think. We came to le Marais and wanted to go to a Créperie near me that I had seen the other day. The place looks really cute, everything is light pink, princess-style, that's why I wanted to go there. :) But it was closed (but I'll go there some other time soon!) so we chose another bar that looked nice and realized that we needed to eat something more than crèpes. So we had delicious burgers and good wine...
 
Kun vihdoin pääsin pois espanjan tunnilta ja koko kamala päivä oli ohi, olin väsynyt, mutta tosi iloinen, koska mulla oli treffit ystäväni G:n kanssa, jota en ollut nähnyt varmaan kolmeen viikkoon. Me tultiin Maraisin ja oltais haluttu mennä yhteen Créperie:n, jonka olin bongannut yhtenä päivänä. Se näyttää tosi söpöltä, sisustus on vaaleanpunainen ja prinsessa-tyylinen, siksi halusin mennä sinne. :) Mutta se oli kiinni (ei hätää, meen sinne joku toinen kerta pian!), niin valittiin yksi toinen kivannäköinen baari ja todettiin, että meillä on nälkä, crèpit ei ois edes ollut tarpeeksi. Tilattiin siis herkulliset burgerit ja hyvää viiniä... 
 
 
 
 
Looks good right? :) With G I always speak English and even though it's easier for me than French or Spanish and as much as I like my multilingual life, when I finally got home I put my Finnish Music -playlist on and just sat down and listened. Amazing. And then I started to write my blog because writing makes me relax the best (well I didn't really have anything interesting to write about but anyway). Now I'm going to listen to a couple more Finnish soothing songs and then maybe I should go to sleep. Because tomorrow is a new day and it's a Tuesday which means (as you already know): body combat -day!


Näyttää hyvältä, eikö? :) G:n kanssa puhun aina englantia ja vaikka se onkin helpompaa kuin ranska tai espanja ja vaikka tykkäänkin tosi paljon mun monikielisestä elämästä, niin kun vihdoin pääsin kotiin, laitoin mun Suomi-soittolistan soimaan, istuin alas ja vaan kuuntelin. Ihanaa. Ja sit aloin kirjoittaa blogia, koska kirjottaminen on aina niin rentouttavaa (vaikka ei mulla oikeesti ollut mitään järkevää kirjoitettavaa mutta anyway). Nyt kuuntelen vielä pari rauhoittavaa suomi-biisiä ja sit mun pitäis varmaan alkaa nukkua. Koska huomenna on uusi päivä ja se on tiistai, mikä tarkoittaa (tiedätkin jo): body combat- päivä!

 
This is my favorite of tonight's songs:

http://www.youtube.com/watch?v=d7ZFf8WDUMA

Sweet dreams, xoxo: Emi



Aucun commentaire :

Enregistrer un commentaire