samedi 27 octobre 2012

Summer Fun, Summer Love, Summer come back soon!


It’s almost the end of October and even those of us who started super late at school, have been studying for almost four weeks now. I’m still on a holiday-mode and this week it has been so wonderfully warm and sunny again, but I think it’s time that we all, including me, face the fact: the summer is officially over and it’s time to enjoy the autumn; leaves changing color, romantic dinners in candle light, watching the rain outside your window, with a cup of hot tea. And all that, you know, autumn is a beautiful season. (Trying to forget about the depressing darkness, uncontrollable umbrellas, feet getting wet when you insist on still wearing ballerinas and all the other not-so-wonderful things about the autumn).
But not just yet, okay? Let’s stay for a while in our memories of this summer 2012. Let’s close our eyes and go back to those lovely summer days. Wearing mini dresses and sunglasses. Tanning while having a glass of Chardonnay with our best friends in our favorite restaurant’s outdoor table. Taking a walk on the beach and spotting hot shirtless guys. Feel the sand in your shoes and the warm sea breeze throwing your hair on your face. Think about those endless summer nights when it was just too hot to sleep so you had to stay out partying till the morning. Or about those days when you had nothing to do and nowhere to be, when words like homework or exam or lecture would have sounded really strange in your ears if someone had dared to mention them. What did you do this summer? What were the highlights of your summer 2012, your favorite places and the people you loved to spend time with? The moments and days you would like to go back to?
 
Here's some of my favorite pieces from the summer 2012:
 
 
Kohta on lokakuun loppu ja mekin, joiden koulu alko tosi myöhään, ollaan opiskeltu jo melkeen neljä viikkoa. Mä oon edelleen vähän loma-moodissa ja tällä viikolla on ollut ihanan lämmintä ja aurinkoista, mutta silti luulen, että on aika kohdata totuus: kesä on virallisesti ohi ja on aika alkaa nauttia kivoista syksyisistä asioista; värikkäät lehdet, romanttiset kynttiläillalliset ja kaatosateen katselu ikkunasta lämpimään vilttiin kietoutuneena, (yritän kovasti unohtaa sateenvarjon, joka lennähtää mihin sattuu kun tuulee, läpimärät jalat kun väkisin yrittää edelleen käyttää ballerinoja ja muut ei-niin-ihanat asiat, jotka kuuluvat syksyyn).
Mutta ei ihan vielä, eihän? Muistellaan hetki vielä kesää 2012. Suljetaan silmät ja palataan takaisin niihin ihaniin kesäpäiviin. Minimekkoihin ja aurinkolaseihin. Nautitaan lasi Chardonnayta suosikkiterassilla, hyvän ystävän kanssa. Lähdetään kävelylle rannalle ja bongataan hotteja paidattomia miehiä. Upotetaan varpaat hiekkaan ja annetaan lämpimän merituulen heitellä hiukset kasvoille. Mietitään niitä yöttömiä öitä, jolloin oli niin kuuma, että ajatus nukkumisesta tuntui hullulta ja oli vaan pakko juhlia aamuun asti. Tai niitä päiviä, jolloin ei ollut mitään tekemistä, jollon luento tai läksy tai tentti ois ollut tosi outo puheenaihe, jos joku ois ees uskaltanut mainita jotain niin outoa. Mitä sä teit tänä kesänä? Mitkä oli sun kesän kohokohdat? Missä paikoissa viihdyit ja kenen kanssa oli kiva viettää aikaa? Mihin päiviin tai hetkiin haluaisit palata nyt?
Tässä muutama mun kesän 2012 kohokohdista:

 
  •  In Biarritz, the waves were huge and surfers hot – and I spent a relaxing week with my family.
  • Biarritzissa aallot oli valtavia ja miehet kuumia – ja mä vietin rentouttavan viikon mun perheen kanssa.

  • The slogan for this year’s “Bal des Pompiers” (for those who don’t know it’s an annual party at fire stations in every arrondissement in Paris, hosted by – of course – the firemen!) was “I’m soaked and I know it” but it didn’t slow us down. I had great time with my dear friends M and A.
  • Tän kesän “Bal de Pompiers”:n (niille jotka ei tiedä, kyseessä on joka vuosittaiset bileet Pariisin eri arrondissementien paloasemilla ja isäntinä toimii – tietenkin – palomiehet!) motto oli ”I’m soaked and I know it”, mutta se ei hidastanut meidän vauhtia. Meillä oli huippuhauskaa ystävieni M ja A kanssa.



  • The best part of the summer in Paris is no doubt “Paris Plages”. The Parisians go crazy about their temporary beaches along the Seine. With my friend J we spent a lovely (hot) morning chilling in those cute green inflatable beach chairs. And with my friend M we managed to survive the hottest day of the summer, enjoying the extreme heat in our huge lounger. We even got interviewed for an article on the website of Le Parisien. And we got tanned!
  • Parasta Pariisin kesässä on ehdottomasti “Paris Plages”. Pariisilaiset sekoaa niiden väliaikaisista hiekkarannoista Seinellä. Minä ja ystäväni J vietettiin mukava (kuuma) aamupäivä vihreissä löhötuoleissa rentoutuen. Ja ystäväni M kanssa me selvittiin elävinä kesän kuumimmasta päivästä vaikka vietettiin se aamusta iltaan valtavassa aurinkotuolissa Paris Plagella. Me nautittiin helteestä ja päästiin (tai ehkä ennemmin jouduttiin) Le Parisien:in toimittajan haastateltaviksi. Ja seuraavana päivänä rusketusraidat näkyi selvästi!
 


  • I spent two wonderful weeks in Finland. I love Paris but there’s nothing as beautiful here as the Finnish landscape in summertime. Having a drink on a terrace right next to the sea, bathing in the lake (ice cold water) at a Finnish summer cottage or just sitting and dreaming at my favorite spot in Helsinki, watching the sea in front of me, that’s something you could never do in Paris and that’s why it always feels so good to go back to Finland for a while.
  •  
  • Kaksi ihanaa lomaviikkoa vietin Suomessa. Rakastan Pariisia, mutta täällä ei oo mitään niin kaunista kun Suomen kesä-maisemat. Nauttia lasillinen merenrantabaarissa, uida järvessä (okei, vesi oli ihan kamalan kylmää) mökillä tai vaan istua mun suosikki kalliolla Helsingissä, katsella merta ja haaveilla, se on niin kivaa ja jotain mitä en voi tehdä Pariisissa. Siksi aina välillä tuntuu niin hyvältä olla Suomessa.

  • And I got to spend time with my family and my friends which was amazing. J, A and E, I seriously don’t remember the last time we were all four together in the same place but it was so good to see you all. L, R and T, I loved spending time with you, as always. And with all my other friends too, I love you so much. And I think we can all agree on the fact that the best thing you can have for lunch on a summer day in Helsinki is “the salad” at the terrace of “Teatern”.
  • Sain myös viettää laatuaikaa mun perheen ja ystävien kanssa ja se oli tosi kivaa. J, A ja E, en muista millon oltais viimeks oltu kaikki samaa aikaa samassa paikassa mutta oli niin kivaa olla taas koko nelikko koossa. L, R ja T, teijän kanssa oli ihanaa viettää aikaa, niin kun aina. Ja kaikkien muiden kavereiden kanssa myös, rakastan teitä niin paljon. Ja luulen että voidaan kaikki olla samaa mieltä yhdestä asiasta: lounaaksi ei oo parempaa vaihtoehtoa kun salaatti Teaternin terassilla!
 
 

  • Back in Paris the endless summer nights went on and something fun and really popular to do is to go to “ciné plein air”. Me, my colleagues and (it felt like) all the other Parisians went to the crowded Parc de la Villette to picnic and watch Virgin Suicides on this huge screen. Picnics, or “piqueniques” as it’s spelled in French, in general are something I love. One of my favorite piquenique –spots in Paris is Pont des Arts. It’s a bridge where you come with your lover, you write your names on a lock, attach it to the bridge railing and throw the key in the river. But it’s fun to hang out there with friends too. Someone’s always playing guitar, you see la Seine and la Tour Eiffel and you can wave hello to tourists who pass by in cruiseboats and, well just admire the sunset.
  • Takaisin Pariisissa ja loputtomat kesäyöt jatkuivat. Kivaa ja suosittua tekemistä on mennä ”ciné plein air”:n, ulkoilmaleffaan. Minä, mun työkaverit ja (ainakin tuntui siltä) kaikki muutkin Pariisilaiset, tungeksittiin Villetten puistoon piknikille ja katsomaan Virgin Suicides tältä isolta screeniltä. Piknikit, tai siis ”piqueniques” niin kun ranskalaiset kirjottaa, on muutenkin yksi mun lempiajanviete kesällä. Yks mun suosikki piknik-paikoista on Pont des arts. Se on silta, minne rakastavaiset tulee. Ne kiinnittää sillan kaiteeseen lukon, mihin ne on kirjottanu niiden nimet ja heittää avaimen jokeen. Mutta siellä on kiva viettää aikaa ihan kavereidenkin kesken. Joku soittaa aina kitaraa, taustalla näkyy Seine ja Eiffel-torni ja voi vilkutella turisteille, jotka seilaa ohi kiertoajeluristeilijöillä, tai vaan ihailla auringonlaskua.
 


  • Being able to eat outside is also one wonderful thing about the summer. Here’s one delicious dinner we had in my dear friend M’s garden. (Having an own garden in the center of Paris is one wonderful thing too).
  • Ulkona syöminen on myös yks asia minkä takia tykkään kesästä niin paljon. Tässä yksi herkullinen illallinen, jonka nautimme rakkaan ystäväni M:n puutarhassa. (Myös oma puutarha Pariisin keskustassa on jotain ihan mahtavaa.)
  • “Pool, beach and sun: that’s all we need to be happy”. That was the summary of our mini-holidays with L and A in St.Raphaël, my favorite place in the southern France. It was the perfect ending for the summer; after spending four days in St.Raphaël I felt like I had gotten everything I wanted from this summer 2012 and I was almost ready to go back to work and then back to school and to start a normal life again.
  •  
  • “Tarvitsen vain uima-altaan, rannan ja auringon ja olen onnellinen”. Siinä tiivistettynä mini-loma, jonka vietin ystävieni L ja A kanssa St.Raphaëlissa, Etelä-Ranskan ykköskohteessani. Se oli täydellinen lopetus ihanalle kesälle; vietettyäni neljä päivää St.Raphaëlissa, olin melkein valmis menemään taas töihin, ja pian sen jälkeen kouluun, ja palaamaan normaaliin arkeen.
I hope I brought back some of your best summer memories too, to warm up this cold October night? :)
 
Toivottavasti sunkin mieleen palas tän kesän parhaat hetket ja sait niistä lämpöä tähän kylmään lokakuun iltaan? :)
 

xoxo: Emi

 

 

 

2 commentaires :